Deschis Non-Stop

Ce faci când ți s-a rupt cheia în butuc?

cheie rupta in yala

Metode eficiente pentru extragerea unei chei rupte dintr-un butuc

Introducere: Să scoți o cheie ruptă dintr-un butuc poate fi o provocare frustrantă. Situația poate părea complicată și descurajantă, dar există câteva metode eficiente pe care le poți folosi pentru a rezolva această problemă. În acest articol, vom explora diverse tehnici și sfaturi pentru a te ajuta să extragi cheia ruptă într-un mod sigur și eficient.

Evaluarea situației

Înainte de a începe procesul de extragere a cheii rupte, este important să evaluezi situația. Verifică dacă cheia a fost ruptă în interiorul butucului sau dacă a rămas o parte vizibilă în exterior. Dacă cheia ruptă este vizibilă, încearcă să o scoți cu grijă folosind o pensetă sau un clește. Dacă nu poți ajunge la cheie sau aceasta este ruptă în interiorul butucului, vei avea nevoie de alte metode de extragere.

Lubrifierea butucului

Înainte de a continua, aplică un lubrifiant pe butuc și pe cheia ruptă. Acest lucru poate ajuta la reducerea frecării și poate face extragerea mai ușoară. Folosește un ulei de gătit, lubrifiant pentru mașini sau spray de degripant pentru a acoperi zona afectată. Lasă lubrifiantul să acționeze câteva minute înainte de a trece la următorul pas.

Utilizarea unui extractor de chei

Un extractor de chei este un instrument special conceput pentru extragerea cheilor rupte din butuci. Aceste unelte sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, iar utilizarea lor necesită puțină îndemânare. Inserează extractorul de chei în butucul în care se află cheia ruptă și rotește-l în sensul acelor de ceasornic. Extractorul va crea o priză fermă asupra cheii și va permite extragerea acesteia cu ușurință.

Utilizarea unui clește cu nas subțire

Dacă nu ai la îndemână un extractor de chei, un alt instrument util este un clește cu nas subțire. Acesta poate fi folosit pentru a apuca și extrage cheia ruptă din butuc. Încearcă să inserezi partea subțire a cleștelui în jurul cheii și să o apuci cu grijă. Asigură-te că aplici o presiune constantă și trage în direcția opusă celei în care cheia ar trebui să se rotească pentru a fi scosă. Dacă cheia se mișcă, continuă să tragi cu grijă până când o extragi complet.

Utilizarea unui burghiu sau unei mașini de găurit

Această metodă este potrivită pentru cheile care sunt foarte strânse în butuc și nu pot fi extrase cu ajutorul uneltelor menționate anterior. Pentru a utiliza această metodă, vei avea nevoie de un burghiu de dimensiune corespunzătoare sau de o mașină de găurit. Începe prin a face o gaură mică în centrul cheii rupte. Apoi, mărește treptat dimensiunea găurii până când ajungi să extragi complet cheia. Asigură-te că lucrezi cu grijă pentru a nu deteriora butucul.


Concluzie: În concluzie, scoaterea unei chei rupte dintr-un butuc poate părea o sarcină dificilă, dar există metode eficiente pentru a rezolva această problemă. Indiferent de metoda pe care o alegi, este important să lucrezi cu grijă și răbdare pentru a evita deteriorarea butucului. Dacă nu te simți încrezător să faci acest lucru singur, poți apela la un specialist în încuietori sau un lăcătuș mecanic pentru a te ajuta să rezolvi această problemă.

Cheie ruptă, butuc defect, usă blocată!

În cazul în care cheia ruptă nu mai învârte broasca, indiferent de cât de creative au fost încercările dvs, este foarte probabil să vă găsiți în fața unui butuc defect.

Butuci se pot defecta din varii motive, cum ar fi: vechimea și uzura, calitatea îndoielnică a materialelor din care sunt făcuți, broaște vechi deteriorate, necurățate, care pun presiuni necorespunzătoare pe butuc, montaj sau utilizare defectuoasă și altele.

Recomandare

Atunci când cheia ruptă în yală, este ultima cheie, recomandarea este să vă deplasați împreună cu cilindrul și resturile de cheie în cauză, la un atelier de copiat chei.

Vă întrebați de ce nu doar cu cheia?

Răspunsul este unul simplu, deoarece din cauza rupturii, este posibil ca tehnicianul să nu nimerească perfect copierea cheii din prima încercare, aceasta necesitând ajustări, iar prezența butucului ajută enorm. Cu această ocazie, lăcătușul poate verifica pentru dvs, starea butucului cu pricina, și vă poate salva timp.

Cea mai inteligentă alegere, atunci când cheia s-a rupt în butuc, este înlocuirea butucului!

Cele mai întâlnite cazuri de chei rupte în butuc au la origine, defecțiuni ale elementelor ce compun sistemul de închidere. Recomandăm cu tărie, în cazul în care sunteți neexperimentat în astfel de lucrări, să chemați un lăcătuș profesionist, care vă poate salva timp și bani. Din experiență, știm, că cele mai costisitoare lucrări pentru clienții noștri, au fost chiar cele pe care le-au început singuri. Prezența unui lăcătuș profesionist, este garanția că problema este identificată corect, evaluarea sistemului de închidere este făcută corespunzător, iar dacă sunt necesare înlocuiri de elemente ale sistemului de închidere, acesta le poate face pe loc, cu materiale de calitate. Apelați cu încredere la serviciile noastre, toate lucrările și materiale folosite de tehnicienii nostrii vin însoțite de garanție.

Sună acum la 0757 294 343
suna un lacatus