Deschis Non-Stop

Cum să aleg o ușă de intrare?

modele usi

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți, este un studiu de piață. Adică să studiați prețurile pentru diferitele modele de uși și caracteristicile fiecăreia, pentru a corespunde cerințelor dumneavoastră. Atenția asupra caracteristicilor trebuie să fie una ridicată, în special ușa trebuie să se comporte bine în funcție de mediul în care urmează a fi montată.

Ușile din magazinele de bricolaj

În magazinele de bricolaj, se găsesc cele mai ieftine uși de pe piață, dar în același timp și cele mai fragile. Cu toate că sunt construite din materiale mai slabe, și sunt dotate cu încuietori fără securitate, acestea pot să te servească la fel de bine ca orice altă ușă. Condițiile primordiale care trebuie îndeplinite în cazul acestor uși, este un montaj profesional perfect și utilizare normală fără șocuri mecanice prea mari.(Magazine bricolaj: DEDEMAN, BRICO DEPOT, HORNBACH.

Uși produse în Romania

Pe piața românească există firme autohtone cu notorietate, cum a fi Maco, Mega Door sau Porta Doors, a căror produse variază ca preț și calitate. Ușile Maco din generațiile anterioare erau construite în totalitate din tablă de metal, groasă, cu rezistență la găurire și balamale sudate. Pe lângă asta, ușile erau dotate cu yale serioase, sau cu sisteme de protecție anti efracție, pe care și pompierii aveau de furcă atunci când trebuiau sparte. Din păcate în ultimul timp, doar produsele foarte scumpe mai au parte de caracteristici de securitate și fiabilitate dezirabile. Celelalte, au doar un design atrăgător, iar materialele folosite sunt cel mult medii că și calitate. Ca o concluzie la ușile românești, atunci când alegeți ușa, luați în calcul gradul de umiditate, expunerea la intemperii, cum ar fi expunerea directă la soare și traficul pe care trebuie să îl suporte. În zone cu umiditate mare, poate o ușă din stejar, tratată corespunzător, ar fi alegerea inteligentă.

Ușile premium importate din Italia

Ușile importate din Italia, cum ar fi, ușile Dierre sau Pinum, sunt uși incluse în clasa premium, datorită gradului ridicat de securitate pe care îl oferă yalele cu care aceste uși sunt prevăzute. La o analiză mai atentă a unui ochi avizat, multe dintre modelele comercializate în România, nu sunt cu nimic mai presus calitativ decât ușile produse la noi. De obicei noile uși metalice au același tipar, indiferent de producător sau țara în care au fost produse: cadru metalic, tablă subțire la interior și două placaje de 0.6 cm, unul la exterior iar celălalt la interior. Spre deosebire de ușile din magazinele de bricolaj, aceste uși au o structură mai solidă rezistând mai bine la șocuri și uzură.

Ușile din lemn făcute la comandă

Cele mai bune uși, din punctul nostru de vedere, cel al unui lăcătuș cu vastă experiență de teren, sunt ușile din lemn masiv, făcute la comandă. Ca o extra recomandare, atunci când comandați o ușa la un atelier de tâmplărie, să vă asigurați că lemnul este uscat, iar cel mai bine ar fi ca dumneavoastră să vă procurați balamalele, ca să fiți siguri că sunt solide pentru a putea suporta greutatea unei uși din lemn masiv. Dacă ușa este tratată corespunzător de la început, nici o ușă metalică, indiferent de prețul plătit, nu o să își facă treaba mai bine decât una din lemn. Pe lângă acest fapt, frumusețea unei uși de lemn este incomparabilă.

Ușile din termopan

Ușile de temopan pot fi o alegere potrivită, mai ales în zonele unde umiditatea la care este expusă ușa este crescută. Ce trebuie știut, este că și aceste uși au nevoie de mentenanță periodică, cum ar fi reglaje ale feronerieie și alinierea ușii. Deasemenea, caliatatea ușilor din termopan și a broaștelor sau sistemelor de închidere cât și a feroneriei cu care acestea sunt prevăzute, cum ar fi balamalele, sunt direct proporționale cu prețul. Cu cât este mai ieftină o ușă, cu atât numărul problemelor care urmează să apară o să fie mai mare. Dacă optați pentru o ușă din termopan, trebuie să vă orientați către o echipă de montaj cu experiență, deoarece montajul inițial este un factor important în fiabilitatea ușii pe termen lung.

Pentru consultanță gratuită

Sună acum la 0373808526
suna un lacatus