Deschis Non-Stop

Colaborare cu executorii judecătorești, pentru deblocari usi

executori-judecatoresti

Pentru evacuaria chiriașilor sau a locatarilor unor imobile, apartamente sau case, care din varii motive sunt evacuați de către proprietar, este nevoie de prezența unui executor judecătoresc. De cele mai multe ori este deasemenea nevoie de un ordin de evacuare obținut în instanță. Pentru cazurile în care locatarul sau chiriașul spațiului nu vrea să se supună ordinului și nu vrea să deschidă ușa, este nevoie și de un lăcătuș profesionist, pentru deblocarea ușii.

Cine trebuie să fie prezent la evacuare?

La evacuare este necesar să fie prezent, proprietarul spațiului sau un reprezentant legal al acestuia, executorul judecătoresc responsabil cu evacuarea și organele de ordine, în general acestea fiind jandarmeria. Locatarul, sau persoana pârâtă nu este neapărat să se găsească la locație. Instanța oferă de obicei un termen de evacuare, care dacă nu este respectat, se trece la evacuarea forțată. După efectuarea evacuării, se trece la înlocuirea yalelor, iar în cazul în care fostul locatar încearcă să intre în locație după acest moment, este considerată intrare prin efracție și este pedepsită conform codului penal.

Legislația pentru evacuarea chiriașilor rău platnici

Legislația pentru evacuarea chiriașilor rău platnici, este una destul de bine pusă la punct, iar ordinul de evacuare se obține foarte repede în instanță. Au trecut vremurile când chiriașul nu putea fi evacuat până la finalizarea contractului, sau până la finalizarea unui proces greoi care nu se mai termina. Procedurile au fost schimbate, iar neplata chiriei este un motiv de denunțare unilaterală a contractului, judecându-se cu celeritate.

Întâmplari de pe teren

Unul dintre cei mai ingenioși indivizi intalniti la o lucrare, unde am făcut parte ca lăcătuș, din echipa de evacuare, a fost un băiat destul de deștept, cu ceva bani în buzunar, care a cumpărat într-o primă fază un apartament de lux, într-unul dintre noile complexe rezidențiale din Floreasca. Prin achiziționare cu banii jos a apartamentului, a câștigat încrederea dezvoltatorului, acesta fiind primul pas al planului său destul de elaborat. După ceva timp, acesta și-a arătat interesul să mai achiziționeze încă 3 apartamente în același complex, însă cu plata la un termen stabilit prin comun acord cu dezvoltatorul. Fiind sedus de poveste și prestația acestui individ, dezvoltatorul este de acord cu achiziția, și semnează actele de vânzare cumpărare. Bineînțeles că la data stabilită, banii ce trebuiau virați în conturile dezvoltatorului erau de negasit. Contactat telefonic, individul inventa povești peste povești menite să îl înduplece pe dezvoltator să îl mai aștepte cu banii. Atunci când coarda dezvoltatorului a fost întinsă la maxim, și când acesta începe cu amenințările de acțiune în instanță, individul nu se lasă mai prejos și îi cere o sumă importantă de bani, pentru a renunța la dreptul de proprietate, sumă pe care nu o obține, cazul ajungând în instanță.

Procesul este castigat de dezvoltator, însă individul, nu se lasă bătut. Acesta este evacuat din primul apartament, noi făcând parte din echipa de evacuare ca și specialiști în deblocări de uși și înlocuire de yale. Povestea trebuia să continue și pentru celelalte două apartamente, în săptămânile viitoare. Zis și făcut, ne prezentăm la ora stabilită la adresă, întâlnim acolo tot alaiul, executor, proprietar, jandarmerie, mai puțin individul în cauză. Ne gândim că nu trebuie să fie o problemă, devreme ce există un ordin judecătoresc iar toate organele competente sunt la fața locului. Atmosfera era deja puțin încordată intre proprietar și executor, acesta din urmă fiind înștiințat în ultimul moment de existența unui contract de închiriere intre individul în cauză și alta persoană, pentru ambele apartamente, pe o perioadă de 30 de ani. Ce este ingenios este că nici cu hotărârea judecătorească în mână, dezvoltatorul nu a mai putut debloca yalele apartamentelor în cauza pentru a le lua înapoi în posesie. Executorul judecătoresc, a refuzat să puna în executare ordinul de teama unui proces penal.

După ce am aflat și noi toată povestea, am realizat că defapt individul era un bun jucător de pocker, el juca la 2 capete. După ce a reușit să îl convingă pe dezvoltator să îi vândă apartamentele fară să le plătească, acesta avea 2 variante: să vândă apartamentele la un preț mai mare decât cel plătit pe ele, iar daca acest lucru nu era posibil din cauza căderii pieței imobiliare, să încerce să scoată bani de la dezvoltator pentru a anula contractul de cumpărare fară acționare în instanță. Din păcate pentru acest individ, dezvoltatorul nu a vrut să plătească și a ales calea instanței, care și acum după 6 luni, încă nu s-a rezolvat în totalitate. Aceasta este una dintre cele mai interesante situații întâlnite pe teren, la serviciul de deblocari usi în București. Această experiență este demnă de un scenariu de film, fiind plină de acțiune, întorsături de situații și planuri bine puse la punct și la fel de bine executate.

LĂCĂTUȘI PROFESIONIȘTI : 0373808526
suna un lacatus