Deschis Non-Stop

Schimbarea de butuc pentru ușa metalică

reparatii butuc usa metalica

Butucii, ca oricare alte mecanisme, se defectează în timp. Motivele pot fi variate, de la caliatea butucului, defecțiuni ale sistemului de închidere din care face parte acesta, până la ultilizarea defectuoasa sau accidente cum ar fi introducerea de chei nepotrivite.

Uzura fizică a butucului

În cazurile în care uzura fizică a butucului a ajuns la un punct critic, de obicei, prezintă unele semne caracteristice. Aceste semne pot fi: cheia intra mai greu în butuc, se învârte mai greu decât mod obișnuit sau cheia trebuie mișcată energic că să intre și să iasă din cilindru. Dacă aveți impresia că puțin lubrifiant vă rezolva problema, vă înșelați. Pentru a evita situații de blocare este necesară înlocuirea butucului de urgență.

Pentru a fi sigur că problema o să fie remediată odată cu schimbarea butucului, este indicată și o verificare a sistemului de închidere sau a broaștei, după caz, pentru a vă asigura că doar cilindrul e problema. De multe ori defectarea butucului are cauze externe, cum ar fi: uși dereglate și nealiniate corespunzător, broaște a căror șuruburi de prindere sunt destranse, broaște și sisteme de închidere defecte, chei îndoite sau tocite.

Recomandare

În momentul în care identificați astfel de probleme cu încuietorile, sfatul nostru este să adresați toate problemele odată: reglarea sau repararea ușii, înlocuirea sau repararea yalelor defecte și schimbarea butucului. Indiferent ce tip de ușa aveți, metalică, din lenm sau termopan, toate sunt predispuse la același tip de defecțiuni. Alegeți materiale de calitate, cum ar fi brostele și butucii de securitate, deoarece ele sunt prima linie de protecție împotrivă răufăcătorilor și cele care vă protejează bunurile, familia sau afacerea. Alegerea unor yale ieftine, vă creste vulnerabilitatea sau vă pot face surpriza să de defecteze în momentele cele mai delicate, sau în cazuri de urgență în care trebuie să părăsiți locația din motive care vă periclitează viață, cum ar fi incendiile.

Schimbarea butucului de către o persoană calificată

Pentru a fi 100% că rezultatul reparației este cel scontat, apelați la un lăcătuș profesionist, în special pentru ușile metalice blindate sau pentru ușile de termopan, uși care sunt dotate cu sisteme elaborate de închidere, cu riscuri crescute de montaj defectuos. Mai mult, pe lângă expertiza lăcătușului, și certitudinea calității materialelor folosite, lucrările sunt acoperite de garanție.

Ce să nu faci dacă nu ai schimbat yala la timp, iar acum te afli în situația de a fi cu ușa blocată.

Dacă nu aveți pregătirea și cunoștințele necesare pentru deblocarea unei uși cu butucul defect, cel mai bine, chemați un lăcătuș profesionist.
1. Nu loviți ușa cu piciorul. Nervii nu ajuta la nimic, doar pot agrava situația și pot creste exponențial costurile pentru reparație.
2. Nu încercați să găuriți yala.
3. Nu rupeți mânerele, sigur o să vă trebuiască:).
4. Nu încercați să beblocati ușa cu levierul, cu siguranță o să aveți nevoie de o ușa noua.
5. Nu lașați persoane necalificate să joace rolul de bun samaritean, de obicei povestea se termina prost.
6. Cheamă pompierii doar dacă viață cuiva este în pericol. După intervenția lor, nu o să mai aveți nevoie de un lăcătuș să repare avariile ci de un magician:). Cricul hidraulic folosit de către aceștea, este ultima experiență trăită de ușa dvs.

Sună acum la 0373808526
suna un lacatus